top of page

Mijn lessen.

Ondernemen is ontzettend leuk, of dat dacht ik toen ik begon met ondernemen. Toen ik me er bewust van werd wat er allemaal nog meer bij kwam kijken, dacht ik dat ik met heel hard werken dit me allemaal wel zou lukken. Wat ik eerst met veel plezier deed, kon ik weliswaar nog steeds met plezier doen. Alleen werd dat plezier steeds meer overschaduwd door de dagelijkse hectiek van het ondernemen. Mijn dagen werden langer en mijn ondernemerszin steeds minder. Ik liep vast. Kreeg een burn-out.

Moe, depressief en lusteloos was ik. Ik moest helaas stoppen met mijn onderneming. Wat nu dacht ik.

 

Werken in dienst van? Of weer een nieuw bedrijf beginnen? Ik kon het niet. Gelukkig had ik in de jaren ervoor behoorlijk wat verdiend maar ook gespaard, en besloot eigenlijk vrij spontaan even helemaal niets te gaan doen. Nou niets is niet helemaal waar: ik ging mijzelf tijd en rust gunnen. Tijd en rust om mezelf opnieuw 'uit te vinden'. Uitvinden wat voor mij nu echt belangrijk is. Uitvinden wat er nu echt toe doet. Maar hoe?

virtual assistant 12_online-business-support.jpg
virtual assistant 9_online-business-support.jpg

Mijn weg.

Doordat mijn dochtertje als baby (inmiddels een heerlijke puber die niet op de foto wil maar gelukkig m'n zoon wel) behoorlijk wat issues had en ik daardoor veel vragen (en onzekerheden) over haar ontwikkeling ben ik eerst de opleiding tot kindercoach gaan doen. Heel waardevol. En het smaakte naar meer. Ik ben nog meer opleidingen gaan zoals de CPION-erkende opleiding Medische Basiskennis en Hearthmath Coach. Daarnaast ben gaan schilderen. Het heerlijke gevoel om te kunnen creëren zonder druk te ervaren of zonder dat je weet hoe je creatie er uiteindelijk uit gaat zien, gaf me een vrij en heerlijk gevoel.

Jaarlijks volg ik nu een nieuwe opleiding om zelf te blijven ontwikkelen en uitdagen met als kers op de taart de laatste opleiding aan de Business Academy. Als online-business-manager (OBM) ondersteun en adviseer ik andere ondernemers. Dat gebeurt voornamelijk online. Ik voer zodoende in opdracht uiteenlopende taken uit maar ben ook een sparringpartner (zie ook FAQ).
 

Vanuit deze opleiding is @online-business-support ontstaan. Deze rotterdamse jurist is nu weer ondernemer maar een totaal andere dan een aantal jaar geleden. Werk-, vrijwilligers-, leer- en levenservaring hebben me gebracht waar ik nu sta. En daar ben ik echt ontzettend trots op. Inmiddels ben ik ook weer aan een nieuwe opleiding begonnen om me verder te verdiepen in sales & coaching. Zo leuk weer!

Mijn leven.

Momenteel ben ik woonachtig in Den Haag met manlief, onze

2 heerlijke pubers en 2 ondeugende honden. Ik wandel dagelijks met mijn honden in het bos of op het strand. Daarnaast ga ik minstens 2x in de week naar de sportschool. Ook sta ik regelmatig in het goal van een ontzettend gezellig trimhockeyteam. Paardrijden doe ik standaard elke woensdagmorgen.

Verder ben ik inmiddels bijna 5 jaar bestuurslid junioren (jeugd en jongste jeugd) bij de leukste hockeyclub van Den Haag. Behoorlijk hectisch maar nog steeds een heel leerzame en waardevolle ervaring.

De afgelopen jaren ben ik eigenlijk altijd wel bezig met organiseren, regelen en faciliteren van ja nou wat eigenlijk niet.

Als ik niet bezig ben voor mijn eigen onderneming, of mijn gezin dan ben ik wel voor de hockey in de weer.

Gelukkig ben ik van nature positief ingesteld en ga ik uit van wat wel kan. Met een gezonde portie zelfreflectie ga hoe dan ook door waar andere stoppen. Ruimte, creativiteit en zelfontwikkeling maken mij als ondernemer sterk in mijn doen en laten.

 

Mogelijkheden en oplossingen zijn er namelijk altijd. En als ze er niet zijn dan creëren we ze.

virtual assistant 4_online-business-support_edited.jpg
virtual assistant 10_online-business-support.jpg

Mijn waarden.

Ik ben BETROKKEN in de breedste zin van het woord. Dit gaat wat ondernemen betreft ook echt verder dan de uren waarvoor je me inhuurt. Ik voel me verbonden met de ondernemer waarvoor ik werk en het werk dat ik doe. De doelen die de ondernemer nastreeft zijn uiteindelijk ook mijn doelen. Ik leef, denk en voel mee. We gaan er met elkaar tegen aan. 

 

Een dynamische balans tussen binding én zelfstandigheid is waar het mij om gaat.

BEKWAAM in de dingen die ik doe. Leergierig en ondernemend. Kritisch op de inhoud en op mijn eigen prestaties. Zonder daar in door te slaan. We leven in een wereld die voortdurend in ontwikkeling is. Een wereld vol verandering, vernieuwingen, trends en innovatieve ideeën. Door mezelf constant verder te ontwikkelen in kennis blijf ik up-to-date in de diensten die ik aanbied. Stilstand is achteruitgang. Alhoewel ik ook prima stil kan staan om tijd voor mezelf te nemen. Tijd voor rust en ontspanning.

BETROUWBAAR zijn, is de derde belangrijke kernwaarwaarde voor mij. Eerlijk en integer. Afspraken worden nagekomen. Altijd! Geen halve waarheden. Transparant. Werkzaamheden zijn in goede handen bij mij.

bottom of page